Výroční schůze KOS

V sobotu 19. 2. 2022 se sešli členové spolku KOS Osov na výroční členské schůzi. Předseda P. Čaboun uvítal přítomné a následně shrnul a zhodnotil činnost spolku za uplynulý rok 2021.

S ohledem na situaci a nařízeným opatřením byla většina akcí zrušena, přesto se při krátkých etapách uvolnění podařilo uspořádat čtyři brigády KOS a jednu společnou s OÚ, úspěšný Country večer jako náhradu za Osovskou regatu, Pietu u pomníku padlých, Tříkrálovou sbírku a účastníky velmi kladně hodnocenou Cestu za pokladem. Bylo konstatováno, že spolupráce s OÚ Osov je i nadále prospěšná oběma stranám, podílíme se na pořádání akcí, jako je např. Slavnost světel a Posvícenské odpoledne, a společně jsme vyklízeli starou školu před rekonstrukcí. KOS obdržel od OÚ dotaci, za kterou byly pořízeny tři venkovní lavičky, květináče k obchodu a várnice.

Dále byli v průběhu schůze přijati tři noví členové a jedno členství z důvodu úmrtí zrušeno. Co se týká plánů na tento rok 2021, již 12. 3. by se měl konat Masopust s průvodem obcí, dále 30. 4. Pochod čarodějnic, v létě Osovský akord a Osovská regata. Také jsme se rozhodli připojit k akci Ukliďme Česko. Navrženo bylo i pořádání Garážového výprodeje (Prodej mezi vraty) a orientačního běhu. Plánuje se vybudování návsi v Osově, na čemž by se měl KOS výrazně podílet. Při příležitosti otevření staré školy po její rekonstrukci na podzim bude vydána tematická brožurka. Paní starostka M. Čabounová nás také informovala o natáčení Toulavé kamery v Osově 11. 3. Věříme, že ani pořádání dalších tradičních akcí, jako je Posvícenské odpoledne, Pieta u pomníku padlých, Slavnost světel, Čekání na Mikuláše a Osovské vití, nebude tentokrát nic stát v cestě. Usnesli jsme se také, že se budeme pravidelně jedenkrát měsíčně scházet, a předseda P. Čaboun poděkoval členům za jejich práci pro obec.

Nejnovější příspěvky

  • Osovský běh tam a zpětBlíží se Osovský běh tam a zpět 2024
    Blíží se třetí ročník osovského běhu tam a zpět aneb Poběžíme spolu nahoru a dolů. V přiložené pozvánce ZDE naleznete […]
  • Tradiční osovský akord
    Sobota 15. června byla dnem konání dalšího ročníku Osovského akordu, tradiční akce, která má výmluvný podtitul Od […]
  • Pochod a let čarodějnic 2024
    Letošní Čarodějnice 2024 se od těch minulých podstatně lišily tím, že kvůli velkému suchu platil zákaz pálení ohňů, […]
  • Den osovských žen 2024
    Den osovských žen (DOŽ) se za dlouhou dobu své existence 22 let stal již proslulým. Letos jsme se poprvé sešli ve […]
  • Osovský masopust 2024
    Na samém počátku února jsme v naší obci jako každým rokem přivítali Osovský masopust, který se již stal nedílnou […]
  • Osovsko-osovecká alej "Lipůvka".Osovsko-osovecká alej „Lipůvka“
    Koncem 17. století se ujal osovského panství rod Kauniců, jehož člen Jan Adolf hrabě z Kaunic, hejtman Podbrdského […]
  • Slavnost světel. Foto Marie PlecitáSlavnost světel 2023
    Začátkem listopadu si každoročně připomínáme dobu Dušiček, a to již tradiční Slavností světel. Scházíme se u hasičské […]