Výsledkem brigády bylo dvacet pytlů odpadu

OSOVŠTÍ SE ZKRAJE DUBNA PŘIPOJILI K CELOSTÁTNÍ AKCI UKLIĎME ČESKO

Účelem celostátní akce Ukliďme Česko je odstranit nepořádek na území celé republiky. Zapojit a zaregistrovat se mohl každý, tudíž i my v naší obci, zde pod názvem Ukliďme Osov. Hlavní termín byl stanoven na sobotu 2. dubna. Počasí toho rána bylo nepěkné až ohavné, dokonce padal sníh, což možná některé občany od účasti odradilo.

U obchodu se nás v 9.00 sešlo sedmnáct, včetně dětí. Nebylo to konečné číslo – dalších asi osm dobrovolníků se pustilo do práce v blízkosti svého domova. Úklidové pomůcky, tedy rukavice a pytle nám obstarali organizátoři projektu. Během sobotního dopoledne se podařilo vyčistit od povalujících se odpadků strouhy kolem silnice od kostela k bývalé fabrice, celou plochu podél jejího oplocení a protější sad, horní část zámecké obory, dále vše kolem cesty až k osovskému nádraží, kde byla opravdová spoušť, použiju-li slušný výraz.

V Osově se nashromáždilo přibližně dvacet pytlů odpadu, který zde zanechali někteří naši spoluobčané, což je smutné. Dále se uklízel areál koupaliště a hromady listí u cesty k Novým Dvorům v Osovci. Kromě toho brigádníci vysekali trní a trávu kolem padlého zábradlí nad Osovcem a prořezali křoviny směrem k čarodějnicím. Dále byly odstraněny křoviny na rohu farní zahrady u křižovatky, aby řidiči měli lepší přehled. Díky všem zúčastněným je naše obec zase o něco hezčí, jenom bychom se měli všichni snažit, aby tomu tak bylo i nadále.

 

Nejnovější příspěvky

  • Osovský běh tam a zpětBlíží se Osovský běh tam a zpět 2024
    Blíží se třetí ročník osovského běhu tam a zpět aneb Poběžíme spolu nahoru a dolů. V přiložené pozvánce ZDE naleznete […]
  • Tradiční osovský akord
    Sobota 15. června byla dnem konání dalšího ročníku Osovského akordu, tradiční akce, která má výmluvný podtitul Od […]
  • Pochod a let čarodějnic 2024
    Letošní Čarodějnice 2024 se od těch minulých podstatně lišily tím, že kvůli velkému suchu platil zákaz pálení ohňů, […]
  • Den osovských žen 2024
    Den osovských žen (DOŽ) se za dlouhou dobu své existence 22 let stal již proslulým. Letos jsme se poprvé sešli ve […]
  • Osovský masopust 2024
    Na samém počátku února jsme v naší obci jako každým rokem přivítali Osovský masopust, který se již stal nedílnou […]
  • Osovsko-osovecká alej "Lipůvka".Osovsko-osovecká alej „Lipůvka“
    Koncem 17. století se ujal osovského panství rod Kauniců, jehož člen Jan Adolf hrabě z Kaunic, hejtman Podbrdského […]
  • Slavnost světel. Foto Marie PlecitáSlavnost světel 2023
    Začátkem listopadu si každoročně připomínáme dobu Dušiček, a to již tradiční Slavností světel. Scházíme se u hasičské […]