Pochod a let čarodějnic

Tak jsme se opět po odmlce zaviněné covidem slétli nad Osovcem – bez rozdílu děti, muži, ženy a psi. Samozřejmě se tak stalo při příležitosti Čarodějnic, které se tu letos vydařily zcela mimořádně.

Sraz byl u obchodu v Osově, odtud šel průvod poli až nad Osovec, kde již čekala hranice dřeva, na jejíž vrchol byla posazena ježibaba – tentokrát vlastně dvě ježibaby. Bylo moc pěkné počasí, zřejmě i proto akce přilákala více jak sto účastníků. Děti se vyřádily až do aleluja, dobře se bavili i dospělí a vše bylo až do smrákání zalito sluncem.

Soutěžilo se o nejlepší masku čarodějnice s výsledkem v kategorii dětí od prvního do třetího: Maruška Míková, Anička Culková a Rebeka Plecitá, vyhlášeny byly i vítězky v kategorii dospělých. Musím se přiznat, že já mohla oči nechat na skvělém moderátorovi Che Gevarovi Pepovi, kterému moc slušelo červené sáčko a černá sukénka, o dlouhých loknách a bradavici ani nemluvě. Všichni ocenění si odnesli pozornost pro radost, každé dítě dostalo lízátko a program pokračoval zapálením ohně. To bylo velmi vzrušující, protože vzplál do veliké výšky, takže blíže stojící museli trochu prchat do bezpečné zóny. Pak se opékaly buřty, rozproudila se vzájemná zábava, hrálo se a zpívalo a celkově to byla moc povedená akce.

Velké poděkování patří hasičům, kteří dohlíželi na bezpečnost.