Opět se konal Den osovských žen

Po dvouleté pauze jsme se my osovské ženy mohly opět společně potkat ve velkém, a to v sobotu 8. května ve čtyři hodiny odpoledne, kdy pro nás naši obětaví muži připravili Den osovských žen ve zdejší ZŠ. Nejprve jsme s radostí přijali zprávu o vítězství našich zástupců v hasičském sportu na soutěži v Lochovicích a vítězné děti se pochlubily honosným pohárem. Pěknou básničku o pomoci maminkám přednesly místní děti z MŠ a všichni jsme se průběžně bavili hudbou skupiny Uvidíme, která celý program prokládala příjemnými písničkami. Fraška o pejskovi a kočičce, jak pekli dort, byla svižná a vtipná, řada dalších vtipů v podání našich mužů, sice nekorektních, ale zato opravdu zábavných, rozdováděla celý sál.

V kovidové době se DOŽ nemohl uskutečnit, ale i tehdy byla připravena báječná zábavná videa, která byla předvedena na letošní akci – to jedno o cyklistce a psovi a jako druhé sci-fi o Modré planetě. Vážnou chvíli navodily vzpomínky na kamarády a spolupracovníky, kteří byli součástí našich životů a již zde nejsou. Velmi dojemný byl sestřih ukázek z vystoupení Luboše Vaňaty, který nás svým vtipem bavil dlouhá léta, a my jsme si uvědomili, že není každý nahraditelný.

DOŽ se konalo již devatenáctkrát a vystřídaly se při něm desítky účinkujících. Jsme moc rádi, že se stále zapojují další zájemci, například ti, kteří se stali našimi novými sousedy. To je pro naši další činnost moc povzbuzující. V průběhu setkání naši milí chlapci (muži bez rozdílu věku) roznášeli občerstvení a každá přítomná žena dostala karafiát.

S podvečerem přišel zlatý hřeb večera, jak bývá obvyklé a pokaždé převelice zábavné. Zazněla svižná píseň a do sálu napochodovali vojáci s flintami a bodáky a dalšími zbraněmi. Bylo to fakt boží. Nakonec vyhrávala skupina Uvidíme a některé dívky (ženy každého věku) si i pěkně zatancovaly. Celý večer skvěle moderoval J. Kozák, kterému patří i poděkování za přípravu programu, stejně jako všem, kteří se na dokonalé organizaci podíleli.

Nejnovější příspěvky

  • Osovský běh tam a zpětBlíží se Osovský běh tam a zpět 2024
    Blíží se třetí ročník osovského běhu tam a zpět aneb Poběžíme spolu nahoru a dolů. V přiložené pozvánce ZDE naleznete […]
  • Tradiční osovský akord
    Sobota 15. června byla dnem konání dalšího ročníku Osovského akordu, tradiční akce, která má výmluvný podtitul Od […]
  • Pochod a let čarodějnic 2024
    Letošní Čarodějnice 2024 se od těch minulých podstatně lišily tím, že kvůli velkému suchu platil zákaz pálení ohňů, […]
  • Den osovských žen 2024
    Den osovských žen (DOŽ) se za dlouhou dobu své existence 22 let stal již proslulým. Letos jsme se poprvé sešli ve […]
  • Osovský masopust 2024
    Na samém počátku února jsme v naší obci jako každým rokem přivítali Osovský masopust, který se již stal nedílnou […]
  • Osovsko-osovecká alej "Lipůvka".Osovsko-osovecká alej „Lipůvka“
    Koncem 17. století se ujal osovského panství rod Kauniců, jehož člen Jan Adolf hrabě z Kaunic, hejtman Podbrdského […]
  • Slavnost světel. Foto Marie PlecitáSlavnost světel 2023
    Začátkem listopadu si každoročně připomínáme dobu Dušiček, a to již tradiční Slavností světel. Scházíme se u hasičské […]