Virtuální masopust

Vážení přátelé,

vzhledem k stávající situaci a nepolevujícímu nouzovém stavu, který nám brání uspořádat klasický masopustní průvod, navrhujeme vzpomenout letošního masopustu následujícím virtuálním způsobem.

Nejhezčí tradiční maska

Vyhlašujeme soutěž o nejhezčí tradiční masopustní masku – maškaráka. Tradiční masky bývaly v masopustním průvodu pevně určené a byly to hlavně medvěd, Masopust, Půst, Laufer neboli policajt, bába s nůši. Žid, motovidlo, atp.

(více zde https://www.qap.cz/object/jake-jsou-tradicni-masky-masopustu-45352

nebo http://www.rudoltice.cz/data/ext-955.pdf )

Každý kdo si takovou masku připraví, oblékne se do ní, vyfotografuje a fotografií pošle na adresu kos.osov@seznam.cz dává tím souhlas ke zveřejnění fotografie na webu kososov.cz a bude zařazen do soutěže.

Soutěžící si mohou samozřejmě zvolit i jiné novodobější masky, ale porota předem upozorňuje, že ony staré originální bude upřednostňovat. Letošní masopust se měl totiž konat v duchu oněch starých tradičních maškar.

Masopustní malované kamínky

Dále vyhlašujeme soutěž o nejhezčí malovaný kamínek s tématem masopustu.Už delší dobu si nejen Češi vyměňují tzv. Putovní malované kamínky a tak jsme se rozhodli do této hry zapojit s vlastním masopustním tématem a mírně pozměněnými pravidly.

Do soutěže o malovaný masopustní kamínek bude zařazen ten, kdo kamínek namaluje, vyfotografuje a pošle foto opět na adresu kos.osov@seznam.cz. Fotografie budou opět vystaveny na stránkách kososov.cz.

Na zadní stranu kamínků napište MSP 2021. Kamínky pak můžete zanechávat dle původních pravidel nebo vyměňovat se známými, kteří kamínky také namalují.

(Více zde https://living.iprima.cz/jak-na-to/malovane-putovni-kaminky )

Soutěže se může zúčastnit kdokoliv bez ohledu na bydliště a věkovou kategorii.

Termín zaslání fotografií obou soutěží je samozřejmě masopustní úterý 16. února 2021. Porota KOS vyhodnotí všechny došlé fotografie a vítěze patřičně odmění. Jak a kdy se dozvíte opět na stránkách kososov.cz.

 

Příspěvky do soutěže si můžete prohlédnout zde.

 

Virtuální masopust 2021
Virtuální masopust 2021