Den pro Veverku-jak to dopadlo?

Sobotní odpoledne 8. září bylo slunečné a příjemné, takže organizátorům charitativní akce Den pro Vašíka Veverku mohl spadnout velký kámen ze srdce. Akce se totiž konala pod širým nebem a deštivé počasí by jí rozhodně neprospělo.

Přestože se v okolí konalo několik mimořádně zajímavých akcí, nad Osovec dorazili početní návštěvníci místní i okolní jednak se pobavit a také prospět dobré věci.

Vašík je dvanáctiletý tělesně i mentálně postižený chlapec, jehož potíže zmírňují jenom speciální lázně, které ovšem pojišťovna nehradí a rodina jen velmi těžko a dlouho shání potřebnou částku, která je opravdu vysoká. Členové Kulturního a okrašlovacího spolku KOS Osov její tíživou situaci znají, a proto se rozhodli, že se pokusí v rámci svých možností pomoci.

Důkladná příprava přinesla své ovoce. Návštěvníkům byla nabídnuta ke zhlédnutí rozmanitá stanoviště s poutavým a přitažlivým programem – představil se mezinárodně úspěšný závodník na čtyřkolce Dan Matějka, Policie ČR, Záchranná stanice Velký Chlumec s ochočeným lišákem, byl tu i přítulný králíček, výstava stavebnice lego, osovští hasiči představili funkční historickou stříkačku a předvedli se i místní malí hasiči a hasičky při požárním sportu. Svůj stánek s rukodělnou výrobou a malování na obličej zde předvedly obětavé hasičky z Vižiny, byl tu prodejní stánek KOS a bohaté občerstvení po celou dobu akce. Svoji práci tu odvedli i hasiči SDH Lážovice, kteří dohlíželi na bujaré hrátky dětí.

Vyvrcholením dne byla dražba Vašíkova vlastnoručního obrázku a mimořádně úspěšná tombola. Výtěžek plynul i z fotografování zájemců s okamžitým předáním fota. Celý program příjemnou hudbou vyplňovala skupina Uvidíme.

Na samý závěr byly spočítány finanční dary, ovšem výslednou sumu nikdo z organizátorů nečekal. Během odpoledne se totiž podařilo vybrat neuvěřitelných 28 tisíc korun. Přidáme-li příspěvek senátora J. Oberfalzera, spolku KOS, firmy Sorex a z nedělního varhanního koncertu, činí výsledná částka 40 tisíc korun.

Veškeré finance putují na Vašíkův účet u Farní charity Řevnice, které rovněž patří velký dík za pomoc, stejně jako OÚ Osov, SDH Osov, SDH Lážovice, SDH Vižina a také firmám Somnium a Walmark, vážíme si i značné podpory obchodu Albert. Všem, kteří přispěli k tak krásnému výsledku, ještě jednou srdečný dík.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

Nejnovější příspěvky

  • Osovský běh tam a zpětBlíží se Osovský běh tam a zpět 2024
    Blíží se třetí ročník osovského běhu tam a zpět aneb Poběžíme spolu nahoru a dolů. V přiložené pozvánce ZDE naleznete […]
  • Tradiční osovský akord
    Sobota 15. června byla dnem konání dalšího ročníku Osovského akordu, tradiční akce, která má výmluvný podtitul Od […]
  • Pochod a let čarodějnic 2024
    Letošní Čarodějnice 2024 se od těch minulých podstatně lišily tím, že kvůli velkému suchu platil zákaz pálení ohňů, […]
  • Den osovských žen 2024
    Den osovských žen (DOŽ) se za dlouhou dobu své existence 22 let stal již proslulým. Letos jsme se poprvé sešli ve […]
  • Osovský masopust 2024
    Na samém počátku února jsme v naší obci jako každým rokem přivítali Osovský masopust, který se již stal nedílnou […]
  • Osovsko-osovecká alej "Lipůvka".Osovsko-osovecká alej „Lipůvka“
    Koncem 17. století se ujal osovského panství rod Kauniců, jehož člen Jan Adolf hrabě z Kaunic, hejtman Podbrdského […]
  • Slavnost světel. Foto Marie PlecitáSlavnost světel 2023
    Začátkem listopadu si každoročně připomínáme dobu Dušiček, a to již tradiční Slavností světel. Scházíme se u hasičské […]

Napsat komentář