Osovská regata 2017

V sobotu 12. srpna odpoledne proběhl na koupališti v Osovci II. ročník Osovské regaty, tedy plavby netradičních plavidel vlastnoručně postavených soutěžícími posádkami.

Na startu se jich sešlo pět a přítomní diváci, kterých dorazilo téměř 250, měli nač se dívat – byla tu Televize Tesla, která v celkového hodnocení získala zlatou medaili, následoval Traktor Nové Dvory obsazený družstevníky, Láska – balónkové hippie duo (Osovec), Korkorán s elegantní námořní posádkou (KOS Osov) a Vodotěsná ponorka z Lochovic.

Poté přišel na řadu běh přes koupaliště po letmo přichycených prknech a to bylo opravdu radostné podívání, jelikož prkna byla tak vratká, že soutěžící padali do vody již po pár metrech. Nejčetněji v kategorii dospělých byly zastoupeny Nové Dvory, jejichž reprezentant Pavel Curych vybojoval prvenství v souboji s dalšími osmi závodníky, z dětí byla nejrychlejší šestiletá Linda Drábková.

Mimořádnou cenu KOS servisu (to byli pomocníci v nesnázích) získalo duo Curych+Curych. Dárek si odnesli i tři vylosovaní diváci. Celé odpoledne se neslo v příjemném a uvolněném duchu a přestože počasí nebylo úplně ideální, zábava rozhodně nevázla. Dobře se bavily i přítomné děti, pro které zde byly připraveny dvě nafukovací atrakce a také paní malířka, která jim kresbami zdobila obličeje. Dobrou náladu umocňovalo i bohaté občerstvení, slané i sladké, nechybělo pivo ani nealko.

Pořadatelem veselého odpoledne byl spolek KOS Osov ve spolupráci s místním obecním úřadem, hasiči a sportovci. Velký dík patří sponzorům, bez jejich přispění by akce nemohla proběhnout v takovém rozsahu. Ať žije Osovská regata 2018.

Vážení přátelé

Chtěl bych poděkovat všem za spolupráci na druhém ročníku Osovské regaty, úroveň se nám podařilo pozvednout ne o kousíček ale o pořádný kus, značka KOS získala na prestiži a obec Osov se zapsala více do povědomí lidí. Podle ohlasů se akce přiblížila akci profesionální, z pohledu mého jako soutěžícího, vše probíhalo plynule a ceny/ výhry slušné. Z pohledu diváka bylo co jíst a pít v dostatečném množství a kvalitě, děti se nenudily. Z pohledu pořadatelského bylo vše plynulejší, méně stresu.Pavel Čaboun, předseda spolku KOS

Nejnovější příspěvky

  • Osovský běh tam a zpětBlíží se Osovský běh tam a zpět 2024
    Blíží se třetí ročník osovského běhu tam a zpět aneb Poběžíme spolu nahoru a dolů. V přiložené pozvánce ZDE naleznete […]
  • Tradiční osovský akord
    Sobota 15. června byla dnem konání dalšího ročníku Osovského akordu, tradiční akce, která má výmluvný podtitul Od […]
  • Pochod a let čarodějnic 2024
    Letošní Čarodějnice 2024 se od těch minulých podstatně lišily tím, že kvůli velkému suchu platil zákaz pálení ohňů, […]
  • Den osovských žen 2024
    Den osovských žen (DOŽ) se za dlouhou dobu své existence 22 let stal již proslulým. Letos jsme se poprvé sešli ve […]
  • Osovský masopust 2024
    Na samém počátku února jsme v naší obci jako každým rokem přivítali Osovský masopust, který se již stal nedílnou […]
  • Osovsko-osovecká alej "Lipůvka".Osovsko-osovecká alej „Lipůvka“
    Koncem 17. století se ujal osovského panství rod Kauniců, jehož člen Jan Adolf hrabě z Kaunic, hejtman Podbrdského […]
  • Slavnost světel. Foto Marie PlecitáSlavnost světel 2023
    Začátkem listopadu si každoročně připomínáme dobu Dušiček, a to již tradiční Slavností světel. Scházíme se u hasičské […]

Napsat komentář