OSOVSKÁ REGATA 2016

První ročník Osovské regaty 2016 místní kulturní a okrašlovací spolek uspořádal v sobotu 13. srpna odpoledne na koupališti v Osovci.

Sedm malebných, vlastnoručně vyrobených plavidel poháněných pouze vlastními silami posádky soutěžilo ve dvou disciplínách – v jízdě krásy a vodním sprintu, z nichž nejvíce bodů nasbíral rodinný tandem otec Radek a syn Ondřej Veselých s plavidlem Veselá Algida. Nepochybně nejpropracovanější bylo plavidlo spolku KOS Osov inspirované operou Rusalka, které skončilo druhé, následovaly Mamamobil (obdoba papežova papamobilu) s vižinskými ženami a smíšená Trampolína, pátý skončil Katamaran, šestá lážovická Ledová kra a na sedmém místě Ferda.

Po skončení závodu následoval přeběh zvaný Suchou nohou přes koupák,  kdy závodníci a závodnice všech věkových kategorií po prknech položených na hladině překonávali vodní plochu nádrže našíř.

Nejúspěšnější týmy a jednotlivci obdrželi medaile, diplomy a dárkové balíčky z rukou osovské starostky paní Marcely Čabounové. Bohatý program připraven i pro děti – malování na obličej, soutěž o nejlepší obrázek, skákací hrad….. Pro všechny bylo zajištěno občerstvení.

Akce byla velmi hojně navštívena – dorazily více jak dvě stovky diváků nejen z místa, ale ze širokého okolí, které zřejmě přilákalo vedle vidiny dobré zábavy i pěkné slunečné počasí. Velmi pomohl hlavní sponzor – firma Albixon, která zde měla i svůj vlastní stánek s nabídkou balónků, sladkostí a dárečků pro dětské návštěvníky.

Napsat komentář